mandag 28. april 2008

Hester som kommer og hester som går..

I går reiste Janus til sitt nye hjem på Tyristrand. Lisa har kjøpt Mjølner, så nå er han ikke skolehest lengre. Lillemor reiste også, foreløpig er hun leid bort til Ida fra Skedsmo. der står Lillemor på stall sammen med Nala og flere andre hester. Vi krysser fingre for at hun får bli der!

Og neste uke kommer det kanskje en ny ponni hit...

Kursene idag gikk bra. Gymkana og MG som sto på planen. -og det er jo alltid moro! Så var det siste timen på sprang-kurs for mandagsgruppa. Hoppet "blomst" som Maren hadde funnet på. Avsluttet med en konkurranse (bane) som Lisa på Mjølner vant (ikke verst 1.dagen med han som EGEN HEST!! he he..)

søndag 27. april 2008

stalljentekurs


idag, søndag arrangerte Maren kurs for alle stalljentene. 15 av 16 stalljenter møtte opp! De repeterte/lærte om det meste en stalljente trenger kunne i "jobben sin" fikk også ridd endel. Kurset varte 4 timer.

fler bilder fra kurset + hvem som ble månedens stalljente finner du på http://www.hestenfordeg.piczo.com/

Alle voksne hester på Tajet var i bruk idag!

Klikkerkurs




Lørdag var det igjen klart for klikker-kurs grad 1. Denne gangen med 6 deltagere. Ekstra moro var det at Milan og Ayuhwa (to av fjorårets føll) kom på kurs!

En flink og motivert gjeng! Noen var litt skeptiske i ugangspunktet - "er ikke klikkertrening noe for hunder?..." -men det er bare moro! Synd man aldri får de mest skeptiske til å komme på kurs. Mange har forestillinger om at dette ikke passer til akkurat deres hest, at den vil komme til å begynne å mase eller bite - eller de synes rett og slett ikke de trenger å lære mer(...).

men som sagt dette var en fin gruppe , både 2 og 4 bente jobbet bra. Vi begynte med teori og timing-øvelser før det var tid for å vende hestene med klikkeren. dette gikk veldig bra! Så var det dvd med Ellen Ofstad mens hestene hadde en liten pause. Resten av øktene med hestene besto av å jobbe med basic øvelser som rygging, bli, senke hodet, ører frem, løfte ben og flytting av bakpart. Vi jobbet korte økter og hestene fikk mange pauser. Deretter var det klart for litt teori igjen - denne gangen gruppeoppgave i heftet. Siste praktiske økt ble repetisjon av øvelsene + target-trening (som alltid er veldig moro!)
disse deltok på kurset: Wilde/ Ayuhwa, Kristina/Milan, Kjersti/ Sindy, Stine/Chess, Helene/Fernando, Gina/ Robin

Grad 2 vil bli avholdt 24.mai.

onsdag 23. april 2008

fortsatt sommervær

Stine på Bah-kho-je & Miriam med Huron (fra påskeleir)

Må nyte været til fulle og er ute hele dagen! Kanskje er dette all sommer vi får... (Nei det håper vi ikke!)

De som var og prøvde lillemor har sagt de vil leie henne 1 mnd og så kanskje kjøpe. Så hun drar til helga. De blir nok fornøyde med den fine hesten!

Mandag rei jeg tur på linus med Maren og Grace igjen. Vi rei og møtte stine som kom fra skolen og hun fikk ri på Linus hjem. etterpå dro vi en tur til Jens Peder. der var det masse spennende hester som vanlig!

På kvelden var det ridekurs igjen bl.a western trail og sprang. Banen er fin og hester og elever flinke - så bare moro!

Tirsdag var det også litt western. Bah-kho-je lærte seg galoppfatning på bane (med Lisa som rei han veldig bra!) - flinke hesten. Moro nå som unghestene begynner bli så bra.

I dag har jeg ikke vært så mye i stallen. Bare fyldt vann + gitt brød til russene. Og tok inn Månestråle og renset et sår nå i kveld. hun begynner bli rund om magen og såvidt få jur! Hun står inne med chess og sindy inatt.

mandag 21. april 2008

Bra helg

dette har vært en fin helg. Supert sommer-vær så søla har begynt tørke opp! Jeg har vært ute hele helga. Fredag rei maren og jeg inn til skimyra (på linus og Grace) på morgenen. etterpå kom Line Nielsen som skulle sko og værke - og det tok noen timer, for hadde 8 hester på lista denne dagen..
Så rei jeg Cora på banen. Hun er blitt veldig flink nå -og er kjempemorsom å ri. Blir mer og mer i tvil om jeg skal selge... spørs nok om jeg har henne til litt utpå sommeren iallefall. Lettere selge ettersom hun lærer mer - og hun lærer fort! Hun var ganske svett (og skummet skikkelig i munn) etter jobbing på banen. vi skrittet av på tur sammen med Maren på Dufa og Miriam på Timon.
Lørdag rei jeg Linus på tur igjen. Sammen med Maren-Grace og Ina-Ben. Hadde en fin 2-timers tur - ned til Hennåa ,opp Åsveien og hellumsåsen og så litt rundt på Drolsum før vi vendte hjemover. Grillet pølser ved stallen når vi kom hjem. Etterpå rei jeg Cora litt på banen og så løshoppet vi med henne og Spirit og Grace. Stine rei Dufa litt på banen -og likte henne kjempegodt!
Søndag var jeg med Martin på fotballkamp. Imens hadde Maren og Ina fikset inngjerdinga ved øya og flytta russene dit. De lagde også et lite lehus/tak. Helene ryddet varmerommet. Ingen sak å være borte med så flinke folk her :)
Det skulle komme noen og se på salgshestene så jeg tok inn Lillemor, Kiko og Cora og Ina hentet Janus. Lillemor så ikke ut. Hun hadde gått i søla uten å bli børstet på et par uker stakkar.. så var litt av et prosjekt, men ble ganske fin (og jeg hadde vondt i arma!!..) Maren viste fram salgshestene og tok de med på tur med lillemor (som var mest aktuell) mens jeg hadde ridetime med Kaja og Anita på Cora og Mjølner. Ridetimen gikk veldig bra. Og de som prøvde Lillemor falt veldig for henne, så nå krysser jeg bare fingre..
bilder fra helga: Lillemann i "ny" inngjerding.


Anita på Mjølner og kaja på Cora


Stine/ Chess & Miriam/ main


Janus - veldig pen!

Cora & meg


Spirit


Cora


Grace

onsdag 16. april 2008

endelig sol!!


Idag kom fin-været! Det er spådd 10 dager med sol - og den værmeldinga vil jeg gjerne tro på! Det blir bra når det tørker opp her! Idag gjerdet jeg en ny inngjerding oppi skauen. Linus, Beauty og Emil (som ikke er noen utbrytere) fikk prøve den, og de koste seg veldig! Løp rundt en stund før de konsentrerte seg om å spise mose, lyng og knopper til den store gull-medalje - var nesten som å bli sluppet på sommerbeite dette. Da jeg skulle hente de inn på kvelden var de ikke fullt så greie.. Emil "skvatt" skikkelig av noe og beina avgårde. Jeg måtte bare slippe- 3 løpske hester ble for mye å holde på ;) så de pløyde opp plenen min (eller bassenget med litt sjø- gress som er utenfor huset mitt..) på veien ned.. Emil ble liksom redd enda en gang da jeg fikk tak i han igjen, måtte kjefte litt på han da (sjelden jeg kjefter- og iallefall aldri når de skvetter, men dette så jeg var tull) - forvandlingen var total, ikke noe redd men gikk pent i andre enden av tauet igjen. he he lille luringen!

På søndag kom ikke dyrlegen før kl 20, men vi fikk da vaksinert de 7 vi skulle. Og kl 21.30 var jeg ferdig med fylle vann, halm, fore, møkke osv.

DUFA kom også hjem på søndag. Pene hesten!! Uff spørs om jeg orker selge henne- ikke noe lyst. Hun gikk på time både mandag og tirsdag og var flink og morsom som vanlig.

På øvet-2 timen mandag hadde de bla horsemanship. De var veldig flinke -og alle fikk hestene til å følge fint etter uten tau - moro! På sprangtimen var det stuss-hinder (alltid populært!) og banehopping.

Tirsdag var det ei her og prøvde Kiko. Voksen, veldig koselig og rolig dame som jeg godt kunne tenkt med selge til. desverre viste ikke kiko seg fra sin beste side ridemessig denne dagen - han hadde faktisk satt inn et lite parkerings-gir... Ikke likt han. men men han er jo bare 4 år da.

Stine har begynt å ri på tirsdager også, og det er hun veldig fornøyd for. Hun rei Twist på sprang- 1 (som startet i går) og Timon på øvet-2.

Hestene har vært 3 dager uten rundball. De syns skrekkelig synd på seg selv - selv om de har hatt fri tilgang på halm -og blitt foret 2 ganger om dagen. Glad jeg ikke har hester som er sultne hele tiden slik som de som blir foret 3 ganger pr dag! I dag kom ny forsyning med rundballer :)

søndag 13. april 2008

ukesreferat


Ikke skjedd så mye denne uka akkurat. Noen små gløtt med sol- ellers regn og SNØ (æsj!!)..

Stått hester inne på skift denne uka også, så tidlig opp og slippe ut og møkke.

Mandag var det klart for sprang-2 igjen. Flinke elever og hester denne gangen også. Vi jobbet videre med tempo og svinger + hoppet oxer og trippelbar. Tirsdag rei jeg en liten barbaktur på Linus sammen med øvet-1 gjengen.

Main og Janus hadde vært på en morgen-tur løse -og gått opp til inngjerdinga ved postkassene helt av seg selv - flinke hester! Måtte le litt da..

Onsdag var det ganske stille i stallen , jeg var der bare morgen og kveld og var ellers opptatt hele dagen (stress dag med masse frem og tilbake). Torsdag var det ridekurs igjen - og tagteach gruppa som alltid er veldig moro - de hadde poengsanking denne timen (Lisa vant!).

Kiko og Curry har gått på noen ridetimer med stalljentene -og de er veldig flinke!

Fredag brukte jeg litt god tid på ettermiddagen til bare å suse rundt i stallen og ute hos hestene. Tar litt tid å måke etter 10 hester også da.. Var stille i stallen med bare meg (kom noen senere på kvelden, men da hadde jeg dratt til sigdal). Lørdag var i stallen hos Lena, vi (eller rettere sagt Lena) værket høvene på Chiwan, de ble veldig bra. Etterpå jobbet vi med han med sal og hodelag, hang litt over ryggen på han og sto i stigbøyler og sånn. Fikk skravla litt med Bente også. Det var drittvær hele dagen!! Rakk ikke så mye i stallen hjemme. Beauty hadde sparket ned veggen i løp av natta (...), men Maren hadde reparet og malt før jeg kom hjem igjen.

I dag (søndag) har det vært stor aktivitet i stallen. Så mange hester som har blitt brukt. Venter på at dyrlegen skal komme å vaksinere 8 stykker idag, så de står inne og tørker.

tirsdag 8. april 2008

kort oppdatering




Fremdeles grusomt sølete - hester inn & ut og dekkenskift og styr mesteparten av dagen.

I helga var jeg på hundeutstilling, så Maren Agnete & stallgjengen sørget for hester.

Lørdag dro Prikk til sitt nye hjem i Bergen. Jeg håper de blir veldig fornøyd med den prikkete godklumpen!! Søndag kom Månestråle hjem. Hun hadde nok hatt det veldig bra til fjells, og så velstelt og fornøyd ut. Magen var rund, men ikke så stor som forventet. -men av erfaring vet jeg jo de ofte ikke blir så store 1.gang de skal ha føll. Blir spennende!!

Det var også ei og prøvde Janus her på søndag, og hun bestemte seg for han , så da skal han vel også snart dra.

Har hatt masse henvendelser de siste dagene på salgshestene - spesielt Lillemor og Dufa, så har en følelse av at de forsvinner innen en måned begge to.

Det har blitt lite trening på Linus i det siste, både pga alt for liten tid , men også litt manglende glød fra min side.. Blir vel bedre nå som våren (forhåpentligvis ) kommer.

onsdag 2. april 2008

regn og søle -igjen


Da er vi igang med regn og søle-sesongen igjen!! Heldigvis forsvinner snøen- så nå er det igjen bart på ridebanene. men må nok regne med hester må stå inne på skift en stund fremover - og muligens flyttes litt også.

Ingen salgshester har reist, men Prikk drar antagelig til helga.

Torsdag var det oppstart med tagteach-kurs igjen. Ina, Lisa og Anita var med (Miriam var sjuk) og vi jobbet med sitstrening over bommer med Emil og Co. Jeg ser tydelig at jentene har blitt mer beviste på sitsen sin,og det skal bli moro jobbe videre med dette!

mandag var det oppstart med sprang-2 gruppa (Maren Agnete, Lisa, Ina og Miriam). Her jobbet vi med kontoll - tempo& styring. Både jenter og hester var veldig flinke denne timen!!

Cora og Prikk har gått på noen timer i det siste. Cora blir stadig flinkere og er utrolig grei - og gummiballen Prikk blir det trist å miste! Kiko begynner å bli flink til å bli ridd uten leier, i går hadde han og Rosita en liten ridetime hvor vi gikk over bommer.