mandag 30. juni 2008

dag 2 på uke 2



Mandag

Som jeg tenkte var gjengen tidlig våken og klare for dagen! Noen hadde tilogmed vært våkne i 3- 4 tia, men da hadde jeg sovet et par timer allerede, så våknet ikke jeg.

Etter frokost hadde vi ridetimer og tur , deltagerne ble inndelt i 4 grupper. Deretter var det teoritime med dvd-film. Etter middag var de fleste nede og badet før vi rei på tur. Maren Agnete hadde med de mest erfarne rytterne på tur mens vi andre lederne gikk på bena ved siden av resten av deltagerne. Alle var fornøyde med turen og det gikk veldig fint med begge gruppene.

etter kveldsmat var det kveldsaktivitet : voltige for halve gjengen og pussing av saltøy for resten.

Nå har alle vært innom kiosken en tur, og så er det klart for film - "Villhesten".

I morra ettermiddag drar vi på setra.
Bilder på www.tajet-rideleir.piczo.com ( under BILDER - uke 2 2008)

søndag 29. juni 2008

uke 2


Ja da er det en ny leiruke igang på Tajet. I dag ankom 15 jenter og en gutt som skal delta denne uka. Deltagerne er i alderen 9- 14 år. En munter, glad og skravlete gjeng!

I dag har vi rukket å ha undervisning om hestehåndtering, stell og sikkerhet. Vi har hatt gymkana- stafett før kveldsmaten. deretter fikk alle utdelt sin hest for uka. Vi delte inn i 3 grupper på prøveridningen. Jeg syns det gikk veldig greit. Kiosken har vært oppe, så de fleste gomlet litt godteri før tannpussen. Nå ligger de i sengene sine og skravler og leser. jeg har akkurat vært "natta-runden". De neste rundene går jeg utenfor rommene (og hysjer litt hvis det er nødvendig..)

I morra er det frokost klokka ni. Noen har stalltjeneste og må opp litt før. Og jeg forventer nok at denne gjengen er våkne alle sammen klokka sju..

torsdag 26. juni 2008

stevnedag




























I dag torsdag har det vært stevnedag. Deltagerne kunne melde seg på 3 klasser. Det de hadde velge mellom var dressur, sprang, turritt, galopp-løp og høydehopp.


En veldig vellykket dag med flott vær og velstelte hester !


Nå har vi akkurat spist. I ettermiddag er det øving til oppvisning som står på programmet. Så er det kveldsmat, kveldsaktiviteter, kosekveld, film og spøkelsesritt. En travel dag!

tur til setra
























Tirsdag til onsdag var vi på Skimyra. Turen inn som tok 1,5 - 2 timer gikk helt knirkefritt, og jeg trur alle syns det var en fin tur (og morsom galopp!)


Vel fremme var det barbakridning på setervollen før bading og grilling. Bygging av terrenghindre og hesterase-konkurranse er tradisjon ;)


Alle var nok ganske trøtte på kvelden , Maren fortalte en spøkelseshistorie etter at jeg og Lena hadde lagt oss. Etter det ble det veldig stille , trur alle sov før klokka ett.


Frokost rundt klokka ti . Så var det klart for terrenghopping som også gikk helt strålende uten et eneste lite fall!!


Bading med hest er alltid populært, og vi var super-heldige med været så alle badet (noen mer enn andre)


I tre-tida onsdag vendte vi nesen hjemover. På kvelden (etter kveldsmat med tomatsuppe) var det klart for voltige, salpuss& tomkjøring igjen.

mandag 23. juni 2008

uke 1 dag 2


























Frokost kl 9. Noen hadde stalltjeneste eller kjøkkentjenset og måtte opp litt før. Jeg måtte i butikken og handle 10 nye bæreposer med mat mens gjengen spiste frokost og så teorifilm sammen med de andre lederne (Maren Agnete, Marte og Ina)


Fra halv tolv og utover var det ridning . Fordelt på 3 grupper fikk alle ridd både på bane og tur i skogen.


Etter middag hadde vi tur igjen. denne gangen alle sammen - så 18 hester ble en LANG rekke. Vi fikk en fin 1,5 - 2 timers tur i skogen. Ingen uhell - alle klarte seg bra selv om ei måtte "hoppe av i fart" :) (senere på dagen har det blitt et rusk i øyet og en vond tå, men ikke noe mer alvorlig)


Før kveldsmat var det tid for litt møkking på beitene og i stallen, alle hjalp til.


Etter kvelds var det kveldsaktiviteter : voltige på halve gjengen og salpuss & tomkjøring på resten. (bytter på onsdag)


Det har regnet i dag og , så vi har blitt våte et par ganger. Men mest har det vært fint vær, og på turen i ettermiddag fikk vi strålende sol.


Nå sitter jentene oppe i stua sammen med maren og ser en spennende film. og etterpå bærer det rett i loppekassa! Gjelder være litt uthvilt i morra for da drar vi på setra.

søndag 22. juni 2008

RIDELEIR


Ja da er sommerens leir igang. I dag begynte leir-uke 1 som er fjortisuke. 14 spente jenter ankom Tajet i regnvær. Halvparten har vært her før og den siste halvparten er nye. Det virker som en veldig koselig gjeng!

Etter at alle hadde kommet og foreldrene dratt , holdt vi info- møte på kjøkkenet (med saft & kjeks) . Etterpå var det klart for omvisning, deretter demostrasjon av hestehåndtering/stall før det var klart for gymkana. Emil og Co ble brukt . Litt våte ble vi visst, men alle var blide fordet. Ønsker om hester ble ytret før vi gikk inn og fikk oss litt kveldsmat. Brødskivene smakte godt som de pleier og praten gikk livelig rundt bordet.

Etter mat fikk alle greie på hvilken hest de skulle ri , og så var det bare å stelle og sale opp. Ridetimen var en bli-kjent med hesten time hvor vi jobbet litt med balanse og sits i tillegg til prøve-ridningen. Alle jobbet bra, og det virket som det klaffet fint med ekvipasjene.

Da hestene var stelt og foret og klær hengt opp til tørk , var klokka ganske mange. Vi samlet oss i stua og hadde navne-leiken og "hytte-tur- leiken". Da klokka var litt over elleve gikk jentene for å pusse tenner og nå 23.30 har de fleste funnet sengene sine. jeg har vært på natta-runde (de neste rundene går jeg bare rundt husene og hører at alt er i orden)

I morra skal vi spise frokost kl 9 og så er det en full dag med aktiviteter.

Bilder kommer etterhvert - både her og på bildesidene.

fredag 20. juni 2008

snart klart for leir






Da har det vært noen stressende dager etter vi kom fra Gotland. Mye som skal gjøres klart før tunet fylles av de første leirdeltagerne på søndag. Enda er det endel igjen å gjøre, men jeg føler at det verste er unnagjort. Hestene er tatt hjem fra skauen (så nattesøvnen er reddet..)

I dag har Line vært her og skodd og værket, så da er hestene klare til sommersesongen.

Kiko kom hjem på tirsdag, han skal gå litt på leir og det spørs nok om han blir værende som rideskolehest. I dag reiste Ben til sitt nye hjem. Ganske trist, kommer til å savne den snille gutten!! Men han kommer til å kose seg på fjell-beite (uten knott!!) i hallingdal.

Mandag var noen av hestene (Taja, Ben, Chess, Timon) med på skoleavslutning. Der var det mange som ville ri, så Lisa, Miriam, Ina, Lene, Maren og Stine måtte leie mange runder. Hestene var super-snille og tålmodige!

Tirsdag var det sommeravslutning i stallen. Ca 20 stykker samlet seg for å ha gymkana, ri barbak og grille pølser.

mandag 16. juni 2008

GOTLAND






Da har vi kommet hjem fra Gotland. En tur som var like vellykket som i fjor. Bare dumt at ikke Lena fikk blitt med i år (magan begynner bli for stor..!)

Vi var der 5 dager. Rakk å kjøre over 70 mil (så mesteparten av øya -var også helt i nordenden denne gangen), ha 1 westerntime, 3 dressurtimer (harde!) og 3 rideturer. Rakk selvfølgelig også å se på en haug med andre hester -+ å kjøpe en! Russhingsten Assar er en nydelig isabella-farget 3 åring som vi har store forventninger til. han kommer hjem til Maren & meg i august.

Vi var også heldige denne gangen og fikk oppleve russ- flokken på Lojsta hed. i år så vi enda flere hopper og mange føll + den nye hingsten Timon som var helt nydelig!

Tur blir det igjen neste år (og da skal kanskje stine, ina og Lisa være med)

Bilder og referat kommer etterhvert på www.hestenfordeg.piczo.com

Det var fint å komme hjem igjen til dyr & unger da - og se det nye føllet! Her hadde Helene , Lene og Thomassen-jentene passet stall og hester, så alt ble tatt godt vare på.

føll nr 3


10.juni (dagen etter Ängla ble født) fikk curry sitt føll. (mens vi var på Gotland..) Fødselen hadde tilsynelatende gått bra, og føllet som også var en hoppe var prikk lik sin søster. Disse to får nok mye moro med hverandre! Det har fått navnet Hajdi (som på gammelt gutespråk betyr SKOGEN)

Nå er det bare beauty s føll igjen å vente på.

mandag 9. juni 2008

årets andre føll!



I dag på formiddagen fikk Marta sitt føll. Et nydelig sort hoppe-føll (akkurat som vi ønsket oss!!)

Alt gikk veldig bra for seg -helt til Månestråle fikk øye på det. Hun syns nok hun hadde enerett til å ha føll for nå gikk det vilt for seg.. Det vesle føllet kom bort fra mammaen og var søkk borte. Maren og jeg leita og leita. Vi så for oss et dødt føll- eller enda verre et med brekte ben og nakke.. Det er veldig bratt ned der hun hadde detti... Maren fant henne omsider og som et mirakel virket hun helt uskadd. Mye dramatikk og vi var helt sjelvne, men nå håper vi at alt går bra. (Dette var kort fortalt - det hele var en fæl opplevelse)

sommer på Tajet












Sommeren har kommet for alvor. Både to- og 4 bente koser seg! 14 Tajet-hester går på beite på skauen mens resten sløver hjemme med lange siestaer ;) Litt ferie blir det for alle før rideleiren braker løs!


Chiwan og Dixie koser seg i Karlsrud

tirsdag 3. juni 2008

oppdatering


Lenge siden sist jeg blogga visst!

så her er litt oppdatering :

Tors 22.mai kom Chiwan hjem. Han var rein og nybadet med utgredd man -Lena hadde gjort en bra jobb her!! Chex var med som selskap på turen , så Bente benyttet sjansen og trente litt klikker på banen.

Søn. 25. var det ridestevne. mange deltagere og flott vær - så nok en vellykket stevnedag! Resultater kommer på http://www.tajet-rideleir.piczo.com/ etterhvert.

Mandag kom Dixie. Chiwan var fra seg av lykke over å få dameselskap! Hun var brunstig også. Det var kjempekoselig å se Dixie igjen! Hun var seg selv - bare hvitere. Hun skal være her en god stund fremover.

På kvelden slapp vi hester på skauen (Huron, Linus, Timon, Taja, Mjølner, Grace, Balder). Vi trudde det skulle bli godt å bli kvitt de en stund, men en snau time senere fikk jeg telefon om løse hester... Så da bar det på hesteleit.. Stine, maren agnete og jeg fant de da omsider (da det begynte bli mørkt i skauen..) - klokka ble nærmere ett før vi kom til sengs den kvelden - og stine fikk "skulke" 1.time dagen etter..

Torsdag kom Bekken og værket Bah-kho-je, Spirit, Co og Luca.

Fredag var Line her og værket og tok av sko på Magnus, Rosita, Sindy, Lillemann , Mio, Lilo og maine. Meland var her og vaksinerte Twist, satte kortison sprøyte på Miranda og Ben og raspet tenner og gav vitamin sprøyte til Luca.

Etterpå barberte maren luca. Stakkaren hadde så mye pels at det rant store dammer av han i varmen. Har skjedd mye med han på 2 dager nå.. Han har allerede lagt på seg endel, men det er LANG vei igjen til han blir en normal hest. men snill & grei er han iallefall!

Mio, Lillemann, Rosita, Bah-kho-je, Yuma og Sindy ble sluppet på skauen. taja ble tatt hjem igjen.

(Mandag kom 10 hester seg ut fra skauen -og vi måtte på sanking igjen... ikke like sent denne kvelden heldigvis!) - Nå er dette gjerdet fikset også..
Chiwan og Dixie ble flyttet til Karlsrud.


Lillemor er solgt til Ida på Skedsmo. Ben skal muligens bli solgt til en familie i Eiker..