fredag 25. juli 2008

ukesreferat



ikke blitt mye blogging her.. både pga liten tid -og mest av alt en pc jeg snart kaster ut vinduet..!

Men gjengen her på uke 5 har hatt det bra. Iallefall stort sett... Natt til torsdag var Guro og jeg en tur på legevakta. Der måtte hun sy 2 sting i kneet (uten bedøvelse - tøff den jenta!!). Var ikke hjemme før over 3 på natta, så litt trøtte dagen etter. Og neida det var IKKE hest hun skadet seg på - men en stein da hun badet. Sånnt kan skje. Bortsett fra spøkelsesrittet ble det ikke mer ridning på Guro denne uka.

Turen til setra var også vellykket. En noe stresset hest-gjeng på turen opp, ikke alle hadde like stor kontroll og noen vimset, rei volter og rei forbi hverandre fordi de ikke hadde helt styring, men alt i alt gikk det veldig fint. Og på onsdag fikk vi både badet og hoppet terreng før vi dro hjemover igjen.
I går, torsdag var det stevnedag. Det ble konkurrert i turritt, dressur, galoppløp og høydehopp. Synne og Nemi gikk av med seieren sammenlagt.
På kvelden var det som alltid avslutningskveld med underholdning. Deretter "skrekk-film" og ut i skogen på spøkelsesritt. 9 av 11 turte å bli med :)

Bading har vært populært denne uka, de har badet mye både på setra og i idylliske "kulpen".

Nå har vi akkurat spist spagetti , deltagerne rydder nå rom før det er klart for oppvisning klokka fem.

mandag 21. juli 2008

uke 5



ja i går ankom 11 nye rideleirdeltagere, klare for uke 5. denne uka er det lov å ha med egen hest, så 7 nye hester kom på besøk. Moro!

Gymkana, prøveridning og navnleik gikk fint for seg i går. idag har vi ridd på bane og tur på formiddagen, hatt litt teori og spist pølsegryte. I ettermiddag er det tur og i kveld voltige, salpuss og tomkjøring.

En fin gjeng med fjortiser er det her, så uka lover bra :)

I morra drar vi på setra, der er det MASSE vann i elva, så vi bare krysser fingre for at vi får badet likevel. (Regnet øste ned i hele går, og også litt idag, men nå ser det bedre ut!)

onsdag 16. juli 2008

tilbake fra setra



Vi kom hjem igjen fra setra i 17-tiden idag. turen var veldig vellykket. Vi var heldige med været i går kveld under grilling og natursti. Og i dag badet alle deltagerne med hester (til tross for at jeg syns det var ganske kaldt i lufta).

Etter vi om hjem har de øvd litt til oppvisning, spist tomatsuppe, hatt kveldsaktiviteter og sett på "Villhesten" (film). Nå har alle pusset tenner og de fleste er i seng (klokka er 22.50). Noen er slitne etter turen til setra, så jeg blir ikke forundret om de yngste sover godt da jeg kommer opp igjen om ti minutter :)

Og i morra er det nok en dag med nye aktiviteter fra morgen til kveld.

mandag 14. juli 2008

uke 4






ja da er det mandag kveld og vi er godt igang med rideleiruke 4. denne uka er det 12 jenter i alderen 8- 14 år her på tajet. En koselig gjeng dette også! I går var det gymkana, prøveridning og navnleik + +

Idag har vi ridd på tur og bane (i 3 grupper) på formiddagen og på tur sammen hele gjengen på ettermiddagen. etter kveldsmat var det voltige og salpuss (og kiosk!) og nå er de oppe i huset og har leiker/aktiviteter med ungdomslederne - med Cornelia i spissen. hun var uheldig og falt av Huron i går, så hinker rundt og er mest til nytte under inne aktivitetene akkurat nå.

Noen sovnet nok litt sent i går, men da jeg gikk siste runden var iallefall alle stille. Vi får prøve at det ikke blir så sent i kvld, greit å være litt uthvilte til turen til setra i morgen.

Hester som blir med til setra denne uka er :

Dufa, Taja, Twist, Cora, Balder, Bah-kho-je og Haugen.

torsdag 10. juli 2008

fint vær igjen




nå skinner sola og idag har vi smurt oss niste og er snart klare for noen timers bade/picnic-tur til kulpen. Er akkurat ferdige med å øve til oppvisning. i ettermiddag er det sprangkonkurranse og ridning i westernsal før kosekvelden.

Turen til setra gikk veldig bra! Dette er en fin og koselig gjeng som badet og koste seg. Noen fikk også prøve seg en runde i terrengløypa mens andre øvde barbakridning på setersvollen.

uke 3 nærmer seg slutten - dette går fort!

tirsdag 8. juli 2008

uke 3 er med :)



Jada gjengen på uke 3 er med de! (selv om jeg har vært dårlig til å blogge)

Denne uka er det 13 på leir (+ Ina som deltar 2 dager - premie for årets stalljente!!)

En fin gjeng som tross spredd alder er veldig greie med hverandre og flinke til å aktivisere seg. Alle klarer også sin utdelte hest godt og er fornøyde, det er vi alltid glade for.

Søndag øste regnet ned hele dagen og i går kom det også litt regn. men idag skinner sola og det blir veldig fint dra på setra! Nå har de litt teori og etterpå er det klart for gymkana og mountedgames.

Bilder kommer etterhvert på http://www.tajet-rideleir.piczo.com/

torsdag 3. juli 2008

uke 2 går mot slutten





Dagene har gått fort. Dette er en veldig aktiv gjeng, så selv om vi er 6 ledere denne uka, har det ikke blitt tid til å skrive blogg engang. Men selv om det er en livlig bråkete gjeng, er de også veldig greie og blide, så jeg håper alle som en kommer tilbake neste år!

Nå er klokka 00.10 og alle er i seng etter en koselig avslutningskveld (med premieutdeling, underholdning og leiker). Det er nok ikke alle som sover, så jeg får ut på en hysje-runde om kort tid.

Turen til setra fra tirs- ons var veldig vellykket. Været var også bra , så alle badet.

I dag har deltagerne øvd til oppvisning på formiddagen. etterpå tok vi med oss niste og badetøy og gikk ned i kulpen hele gjengen. Der koste vi oss i over 3 timer. Etterpå var det klart for sprangkonkurranse og ridning i westernsal før avslutningskvelden.

De fleste av deltagerne syns uka har gått veldig fort. selv om noen nok lengter litt hjem til dere der hjemme, ville nok de fleste vært her noen dager til.

I morra er det mer øving til oppvisning + ridetur før vi pakker og avslutter.