søndag 28. september 2008

høst på tajet

Linus-mann. Vi hadde en fin tur idag over Svartåsen. Løp om kapp med noen rådyr ;) -men mot skogens gaseller hadde ikke engang linusen sjans...
hestene går fremdeles på jordene - deilig slippe søla!

Natchez - som syns det er herlig å bli klødd på rompa!
Miranda

lørdag 27. september 2008

Monty Roberts i Hønefoss


Forrige lørdag var den store hestelegenden Monty Roberts i Hønefoss. Dette er antaglig hans siste Norges-turne, så vi måtte jo passe på å få med oss dette. Det ble avhodt på Bærenga og begynte klokka seks (og varte til halv elleve-elleve). Jeg dro sammen med Lena og Maren , og det var flere kjente der.

Roberts viste trening av 4 forskjellige hester og "problemer" . En som fikk rytter på for første gang, en som ikke ville la seg sko, en som var redd alt mulig og en som var vanskelig å laste. Alt lot seg gjennomføre , og både hestenes eiere og resten av tilskuerne fikk nyttige tips å jobbe videre med. En påminnelse om at alt lar seg gjøre og problemer kan løses bare vi tar oss tid og vet hvordan.

Monty er dessuten en skikkelig "show-man" med vittige kommentarer og en ekte salgsforestilling! Veldig morsomt å ha opplevd han "live".


Ellers har dagene gått som de pleier her på tajet. I går hadde vi dugnad og fikk gjort ferdig ryddinga på loftet. det ble ganske bra! (bilder kommer..) Flinke stalljenter (Lene, Maren,Stine G, Stine B, Helene, Helene og Pernille) hjalp Maren Agnete og meg å koste& rydde og få ting på plass- supert!


Idag har jeg ridd på Linus sammen med Maren og Grace. Det ble en fin 3-timers tur på kryss og tvers i skogene Sandum- Svenskerud- aasterud. Linus og Grace var spreke (!) og morsomme :)

onsdag 17. september 2008

stevne



Lørdag var det stevne her med 15 deltagere. De konkurrerte i sprang (20, 40 og 60 cm), dressur (LC), natursti/spørsmålsrunde og MG.

En veldig vellykket dag! Alle var flinke, både hester og ryttere. I sprang er det ganske lett å se hvem som har deltatt på sprangkurs og ikke.... - kurs anbefales alle.


Fredag dro Huron til sin forvert i Østfold. Der håper vi han får det bra og blir mye brukt.

Søndag reiste Chiwan til Kristina og Milan. Der kommer han til å få det veldig bra - og får nok ikke en eneste tugge i manen nå.. :)
Cora har det fint på Blixland- og de er veldig fornøyd med henne! De er flinke til å sende bilder og oppdateringer - vi får håpe de etterhvert får seg blogg så vi kan følge med!

tirsdag 9. september 2008

hestene hjemme igjen



Fredag fant vi endelig hestene! Etter 14 dagers til dels slitsom leiting, er det godt å få de på plass! Fredag hadde både jeg og Maren leita forskjellige steder et par timer, før vi måtte gi opp for vi skulle andre ting. da plutselig får jeg melding a Maren om at hun har funnet de! De dukka bare opp på Finnerud igjen , så hun hadde fanget gjengen og satt de i "arresten" der.

heldigvis stilte Lene, Ina og Lisa opp på kort varsel (greie som de er!) og sammen med stine rei de hestene hjem.

Så nå er alle hjemme igjen - inkl en ekstra hest som sikkert blir hentet i løp av uka..

Emil, Haugen, Chiwan, Spirit og Huron reiser også i nærmeste fremtid.


TAJET MGA

ja da har vi dannet mountedgames-lag her! de har allerede hatt flere treningssamlinger. - moro!

torsdag 4. september 2008

hesteleit på Holleia

disse 4 traff jeg på ved Tromperud i helga - men de er ikke mine..


som sikkert de fleste har fått med seg består dagene mine nå av å kjøre og gå rundt i Holleias store skoger. Det er som å lete etter nålen i høystakken. som en vis mann en gang sa :

" den som trur at Norge er et lite land, har aldri vært på hestesanking i Holleia" !

Jeg begynner å bli veldig lei og frustrert.

I helga var jeg rundt. Møtte på 4 dølahester ved Tromperud, kuer ved Stalingrad og Sørlie ellers ingen dyr.

Mandag var jeg ALLE skogsbilveiene, kjørte og gikk.

Tirsdag var jeg også alle steder - da fant jeg endelig noen ferske spor og møkk! (opp veien ved veslesetra), fikk litt ny giv , men rakk ikke lete så lenge.

Onsdag : hadde selvfølgelig høljet ned i natt, så spor var borte.. Jeg gikk over vesetrudvollen- lopperud- bergaardsvollen. Fant ikke no hest. gikk rundt i 3 timer. Kjørte en tur inn senere på eftan også..

Torsdag : idag har Lena og Tuva vært med å leita. Det ser kanskje ut som hestene har gått over mot Finnerud igjen. evt er de et setd i skogen veslesetra- skimyra-gravermoen... Jeg får stå opp tidlig i morra og leite videre..

Cora har reist



Tirsdag reiste Cora til sitt nye hjem hos familien Tunli i østfold. Der skal hun stå oppstallet på Blixland (heldigvis på utegang!). De har i i førsteomgang leid henne for en mnd, men jeg regner jo med at hun blir der.

Det var ganske så trist å sende henne avgårde, og vi er flere som kommer til å savne henne! Hun var jo blitt så flink og god å ri, samtidig som hun er en stor personlighet. Men vi håper at hun får det bra i sitt nye hjem og at de får masse glede av henne fremover.

jeg har allerede fått en mail som forteller at hun har det bra - og som dere ser bilder.

fotballgutter i ridebukse

fin i rutete ridebukse!


instuksjoner fra heia-gjengen


innføring av tøyletak og sits


endelig på hesteryggen!

det å vise seg i RIDEBUKSE når man er fotball-"tulling" (og tenåring om få dager...) er visst ikke så kuult.. At gutter som rir har ridebukse er visstnok greit, men for å få på martin rideutstyr måtte et veddemål til! 50- kroner fra lillesøster Stine (som holdt på le seg ihjel under hele seansen..) . Kravet var : fullt rideutstyr - med genseren nedi buksa (!) -og det MÅ være minst 2 jenter i stallen. Lene og Ina opfyldte sistnevnte krav og fikk seg en liten latter de også.

ellers taler vel bildene for seg..