onsdag 29. oktober 2008

tirsdag 28. oktober 2008

klikker-kurs

Maren og Grace trener på stå stille ved oppsitting.

Helene og Fernando i øvelsen "følge etter"


Wilde og Ayuhwa trener trics- ben på bruskasse


effektive mødre gjør kan jobbe og amme på en gang :) Anita med Beauty & Natchez



På søndag var det klart for klikker grad 2 -kurs. Ikke så mange det passet for, men de 4 som kom gjorde en glimrende innsats.
Vi startet klokka elleve og først var det klart for litt teori- repetisjon. Deretter hadde vi første økt ute hvor vi jobbet med kjente oppgaver som rygge, ører frem og løfte bein. Etter den korte økta fikk hestene pause til å fordøye ting mens vi gikk inn igjen. Der var det tid for timing-trening med klikkeren, klikker-game og dvd filmen "motiver din hest" av Ellen Ofstad.
I økt 2 med hestene skulle alle velge seg en øvelse selv. Noen valgte trics mens andre valgte av basic øvelsene. Både hester og trenere var flinke, og det var moro å se hvor repitisjonskloke noen av hestene var!

Så var det ny teori-time, utdeling og gjennomgang av heftet til grad 2 før vi spiste lunsj (popcorn, druer og pizza).


Etter lunsjen skulle vi ha gjennomgang av alle basic-øvelsene- dette gikk veldig bra med alle.


Ny pause til hestene (bedre trene flere korte økter enn en lang!) og gruppeoppgave til de tobente. Da oppgaven var gjennomgått skulle de to og to planlegge neste økt som skulle være et tricks. Her ble det både fotball-sparking og neiing/bukking som gikk utmerket å gjennomføre i praksis med de flinke hestene.


En vellykket dag !


deltagere : Wilde, Helene, Maren Agnete og Anita




basic øvelser = fokus, følge etter, flytte bakpart, flytte frempart, rygge, senke hode, bøye hode til høyre og venstre, stå/ bli




flere bilder kommer etterhvert på http://www.hestenfordeg.piczo.com/

lørdag 18. oktober 2008

oppdatering

Lukather og Line

Lene og Luca (han har blitt fin og stor -og er ikke tynn lengre!)


på tur med rideskole-gjengen..


ja så det visst gått et par uker siden sist...

Forrige helg var jeg på hundetrenerskolen, så ble lite tid til hest.

Unghest-kurset på mandager har startet- og er veldig morsomt! Flere år siden vi hadde det sist, og det er utrolig morsomt. De som er med er : Lene/Luca, Ina/Lilo, Miriam/ Yuma, Stine/Lillemann og Maren Agnete/Mio.

Jeg har rukket noen små turer med Linus i det siste, ellers har han også gått på noen timer.

Torsdag var det avslutning på sprangkurs- Lisa og Mjølner stakk av med rosetten!

I dag har jeg rydda litt i stallen, børsta Yuma, kost litt med føllene og eller det vanlige med vann og mat..

Tirsdag hadde vi besøk av Line og Lukas (Lukather), han er blitt stor og flott!!

mandag 6. oktober 2008

klubbmesterskap i SOHL




Første helga i oktober var det duket for klubbmesterskap i sigdal og omegn hestesportslag. I år skulle det avholdes på vår splitter nye bane i Prestfoss. Lørdag var det offesiell åpning (og klipping av snor med ordføreren). Det var blitt veldig bra her! Mange har lagt ned utallige dugnadstimer på anlegget (som i tillegg har kostet over 100 000,-) Så da håper vi aktiviteten på banen fremover blir stor.
Iallefall var deltagelsen på helgas stevne stor- med nær 90 starter (27 ekvipasjer i flere av klassene).
Vi var så heldig å få campe med hester hos Lena i helga. Thomas kom og hentet hestene på fredag og på søndag kjørte pappaen til lille-Lene de hjem igjen.
De fra Tajet som deltok på stevnet var : Maren Agnete på Ask, Stine på Magnus, Lisa og Miriam på Balder og Ina og Lene på Twist. I tillegg var også Lena med med palle på dressur og Marte kom og startet sprang med Amy søndag.
Lørdag var det dressur. Stine, Maren og Lene startet LD, mens Ina og Lisa prøvde seg i LC. Alle gjennomførte programmet og klarte seg greit, men ingen plasseringer. - men en fin debut -og bare å trene videre!!
Søndag var det sprang. Der startet alle fra oss i 40 og 60 cm. Lisa med Balder gjorde en strålende innsats i 60 cm -og havnet som nr 5 av 27!! da var vi stolte av dem! De andre gjorde også bra innsats.
Alle reiste hjem med flere rosette hver -og var veldig fornøyde med helga! Og til tross for både hest og bil-nøkkel som forsvant (og kom til rette!...) var det en super helg!
flere bilder fra stevnet kommer etterhvert på http://www.hestenfordeg.piczo.com/ og
http://www.sohlhest.piczo.com/

høst-leir



ja da var høstferien over. De første tre dagene var det leir her på Tajet. 8 deltagere var her til sammen, noen 2 dager og noen 3. Vi rakk å ri på tur og bane, ha dressur og sprang (noen trente til klubbmesterskap), MG, gymkana og barbakridning + kjøring med Chess. På kveldene koste vi oss med mini-pizzaer, godteri og filmer. Heste- quiz ble det også tid til.

Onsdag skulle vi ri på langtur, men siden det høljet ned hele tiden, ble turen kortet ned til to timer. Det var godt å komme inn å skifte på seg tørt og varme seg!

En fin gjeng -og 3 koselige dager!