søndag 28. juni 2009

Uke 2 - 1.dag

Ja da var en ny gjeng på plass på Tajet. 15 jenter i alderen 7- 13 år. Endel har vært her før, og noen er nye. Det virker som en fin gjeng og vi skal nok få mye moro sammen.
Idag har vi hatt demonstrasjon av hestehåndtering/horsemanship/stell, gymkanastafett og ridetime. Kveldsaktiviteten var navneleiker. Nå har ungdomslederne samlet inn mobiler for natta (vi har litt dårlig erfaring med de yngste som ikke helt vet hva klokka er bestandig...) , alle fikk sjansen til å ringe hjem før det. Telefonene fås tilbake i morgen tidlig. Og i natt vekker de meg eller en av de andre 4 lederne (som bor vegg i vegg med de) hvis det er noe. -Og vi går runder enda noen timer ;) - foreløbig er alle i seng, men skravling og lesing er det enda litt av :)
I morgen er det baneridning og tur, bading, voltige og salpuss som står på planen. Så får vi se når de første morgenfuglene er våkne.

(dette innlegget ble skrevet søndag kl 23.40)

rideleir uke 1




Da var uke 1 på rideleiren over. Dette var fjortisuke med 14 deltagere - 10 hadde vært her før. Dette ble en super gjeng og vi hadde en skikkelig fin uke! Været var bra hele uka- nesten litt for varmt til tider. Det var iallefall populært med bading både i kulpen og på Skimyra.
-En uheldig rytter måtte en snartur på legevakta etter et lite fall på setra (...), men heldigvis ikke noe brukket (så leiren ble fullført -tøff rytter!) Uhell kan jo skje- spesielt med disse drevne jentene som ikke akkurat er skvetne for litt fart. Så selv om sikkerheten ivaretas skal det jo heller ikke bli SÅ risikofritt at det blir kjedelig for disse fjortisene.
På spøkelsesrittet var det bare 3 som valgte å sitte inne å bite negler isteden ;) Vi hadde en fin tur-ikke var det så kjempemørkt heller, så alle kom seg helskinnet igjennom!
Ellers har vi hatt baneridning, turer, voltige, tomkjøring, ridning i westernsal, MG, stevnedag , kosekveld og oppvisning mm.
Jeg har sliti med datatrøbbel- pc n MÅ nok bare skiftes ut desverre. Derfor har blogging og bilder vært fraværende. Bilder kommer etterhvert -og med de litt mer referat fra uka.

onsdag 3. juni 2009

sommer :)

bildet over : ny russ-hoppe på Tajet!

Det er virkelig deilig med sommer! Nå har vi sluppet 15 tajet-hester på skauen. Der skal de tilbringe flotte sommeruker som "villhester" på Holleia. Noen skal hjem igjen til rideleiren, mens andre heldiggriser skal gå der helt til høsten! Gull-Viva og Curry går på beite ved Nissebo og blir rundere om magen for hver dag - det nærmer seg føll! :)
Selv skal jeg ei uke til Gotland før det braker løs med rideleir og liv og røre her på tajet.
21. mai hadde vi dressurstevne. Kun 4 startende, men alle gjorde en hedelig innsats. Lena var dommer.
Samme dag ble miakoda og Natchez kastrert, så nå er det bare assar igjen som hingst (selv om vi har flere vallaker som nok sov for hardt under kastreringen og fremdeles trur de har bjellene i behold...) ;)
I morra er det dugnad + siste kveld på ridekurs for torsdagselevene. Mandagselevene har siste gang neste uke med Line som vikar. Og i helga er det stalljenteavslutning/dugnad/leir.
Blitt lite tid til egen ridning i det siste, men noen småturer på Linus og Mister har det blitt innimellom. Og på mandag rei jeg på Emil sammen med Maren Agnete og Dufa.
Ina, Maren og Stine har alt begynt badesesongen, både med og uten hest.
Ellers har det kommet ei ny russ-hoppe , Kiko & Bah-kho-je har kommet hjem, Jonas har reist og Spirit blir etter all sannsynlighet på Gjøvik miljøhestesenter.