torsdag 1. januar 2009

godt nyttår!


Vil ønske alle elever, venner og hestefolk/bloggere et riktig godt nyttår!

dette har skjedd på tajet i året som gikk:

stallklubben, rideknappkurs&prøver, tagteach-kurs, vanlige ridekurs, sprangkurs, klikker-kurs/motiveringskurs for hest, 2 ridestevner, vinterleir, påskeleir, sommerleir og høstleir, kjøp/salg av hest, aktivitetsdag, julegrøt. Det har blitt arrangert 1 bursdag og 1 utdtikningslag i stallen.

4 føll (Miakoda, Ängla, Hajdi og Natchez) har blitt født. Ingen døde.

Vi startet opp med gotlandsruss, som vi har som mål å avle på fremover , har nå 9 russ. (http://www.tajet-russ.piczo.com/)


I jula har det vært ganske stille i stallen. Stalljentene fikk tilbud om å ri så mye de ville gratis, og noen har benyttet seg av dette. Maren Agnete har også brukt hestene noen dager med div venner/klienter.

jeg har rukket 1 tur med Linus. han var super-sprek og jeg var høyt ovr salen uten stigbøylr flere ganger (må bare le av han, men var iblant litt redd for at jeg måtte gå hjem...). kjempefin tur i 16 minus!! (men kald bli man IKKE på ryggen hans...)

Det har vært kaldt hele jula, så kranene har fryst. har måttet bære masse varmt vann -og noen hester har mått stå inne på dagtid for å tine opp inekrana.. -men ellers er det helt supert å ha fått kraner ute (disse fungerer opp til 5 minusgrader- såsant folk har husket å "tømme" de for vann+ pakke godt inn). Så takket være pappaen til Lene blir det litt mindre senebetennelser + bedre tid for stalljenter/hesteeiere og meg denne vinteren!! :)

En dag rei jeg på Frikk også. Må jo prøve få ridd han inn nå. maren har vært flink å trimme hingstene - hun binder de på 4-hjulingen og kjører rundt! :) så første turen frikk hadde med rytter foregikk slik : maren kjører 4-hjuling (med sofus sittende forand!!), assar og frikk er bindt bak - frikk med sal, hodelag + meg på ryggen ;) var nok litt av et syn!... og muligens ikke helt etter boka... -men tilpasset opplegg som det så fint heter i skoleværket må brukes ved innlæring også på hester. he he..

Ingen kommentarer: