tirsdag 28. oktober 2008

klikker-kurs

Maren og Grace trener på stå stille ved oppsitting.

Helene og Fernando i øvelsen "følge etter"


Wilde og Ayuhwa trener trics- ben på bruskasse


effektive mødre gjør kan jobbe og amme på en gang :) Anita med Beauty & NatchezPå søndag var det klart for klikker grad 2 -kurs. Ikke så mange det passet for, men de 4 som kom gjorde en glimrende innsats.
Vi startet klokka elleve og først var det klart for litt teori- repetisjon. Deretter hadde vi første økt ute hvor vi jobbet med kjente oppgaver som rygge, ører frem og løfte bein. Etter den korte økta fikk hestene pause til å fordøye ting mens vi gikk inn igjen. Der var det tid for timing-trening med klikkeren, klikker-game og dvd filmen "motiver din hest" av Ellen Ofstad.
I økt 2 med hestene skulle alle velge seg en øvelse selv. Noen valgte trics mens andre valgte av basic øvelsene. Både hester og trenere var flinke, og det var moro å se hvor repitisjonskloke noen av hestene var!

Så var det ny teori-time, utdeling og gjennomgang av heftet til grad 2 før vi spiste lunsj (popcorn, druer og pizza).


Etter lunsjen skulle vi ha gjennomgang av alle basic-øvelsene- dette gikk veldig bra med alle.


Ny pause til hestene (bedre trene flere korte økter enn en lang!) og gruppeoppgave til de tobente. Da oppgaven var gjennomgått skulle de to og to planlegge neste økt som skulle være et tricks. Her ble det både fotball-sparking og neiing/bukking som gikk utmerket å gjennomføre i praksis med de flinke hestene.


En vellykket dag !


deltagere : Wilde, Helene, Maren Agnete og Anita
basic øvelser = fokus, følge etter, flytte bakpart, flytte frempart, rygge, senke hode, bøye hode til høyre og venstre, stå/ bli
flere bilder kommer etterhvert på http://www.hestenfordeg.piczo.com/

Ingen kommentarer: