lørdag 3. mai 2008

Kurs med Ellen Ofstad + langhelg

Fredag var Lena, Maren og jeg på kurs om "hestens kroppsspråk" med Ellen Ofstad. Kurset ble avholdt på Hvinden gård på Hadeland. Dette var et kjempe-fint sted! Stor gård med 35 hester, de drev både rideskole, oppdrett og utleie av stallplasser. Ridehallen var ny for 3 år siden. Vi var ute i god tid, så rakk å se oss rundt før kurset startet. Og plutselig blant ponniene så jeg et kjent fjes : "Det MÅ jo være Dana!" sa jeg - og det var det! Veldig koselig å se henne igjen! her gikk hun på utegang med 9 andre ponnier (hun var størst i flokken) og hadde det veldig bra.
Det var 9 år siden sist Lena og jeg var på kurs med Ellen Ofstad. Og jeg syns det svarte til forventningene. Ikke så kjempemye nytt, men bra å få med seg iallefall! 4 hester var demo-hester denne kvelden (en pinto, 1 halvblod, 1 kaldblods og en lippizianer), moro å se hvor forskjellige de var. Fra det ene ytterpunkt som "viste Ellen fingen" til en meget høfflig diskre herremann. Ellen er like rolig uansett. Her er det ikke noe jaging og domenans. Det handler rett og slett om å kommunisere -IKKE få hesten til å underkaste seg eller bli skremt. Og så handler det om MOTIVASJON. Det å motivere hesten til å ønske være med oss. Belønning i form av kløing og lakris-drops var veldig populært for de fleste.
Det var dumt vi ikke fikk med oss hele helga, men sånn går det når man ikke finner det ut før i siste liten. Vi skal jobbe med å få Ellen til å komme å holde kurs her.
bilder:

ridehuset på Hvinden var vi ganske misunnelige på!..Ellen med pintoen


Dana (tanta til Lilo)

TORSDAG var det noen her og prøvde Kiko og Cora. De falt nok litt for Kiko og jeg trur dette er et hjem som kunne passe for han, så krysser litt fingre. Så får vi se. Det er VELDIG mange som ringer på hestene om dagen (spesielt Lillemor som ikke er her.) På kvelden torsdag hadde jeg klikker-time med grad 1 elevene. Helene- Fernando, Wilde (som lånte Bah-kho-je), Maren- Grace og Anita- Beauty møtte opp for å trene. Himmelens sluser hadde åpnet seg, og siden ingen følte behov for utendørs dusj denne kvelden bestemte vi oss for å trene inne i stallen. Og det gikk veldig bra. Hestene klarte fint å skille på hvilket klikk som var til dem og hvilket som var til naboen. Vi trente på løfte ben, senke hode, flytte bakpart og bøye hals hode til siden når vi vrei på halen. Alle hestene var veldig ivrige og flinke. Blir moro trene videre med den gjengen her! Blir ny time om ikke så lenge.

Maren hadde litt sprangundervisning med Thomassen-jentene. De begynner bli klare til stevne til helga.

Balder kom hjem fredag kveld. Lørdag fikk Miriam ridd han litt på bane og prøvd hoppe noen hinder. Hun skal ha han på stevne i morra. Han var sprek og fin. Og dessuten nyvasket og VELDIG blank.

I dag (lørdag) var det aktivitetsdag med 7 deltagere. Vi rei på bane og tur, så hestefilm, hadde gymkana og kjørte med Chess. de 4 timene gikk veldig fort! Deltagere: Lene, Stine B, Heidi, Mari, Mia , Anna og Victoria.

Jeg rakk å ri Linus litt i går (tur og bane) og Cora litt på bane idag.

Ingen kommentarer: