søndag 27. april 2008

Klikkerkurs
Lørdag var det igjen klart for klikker-kurs grad 1. Denne gangen med 6 deltagere. Ekstra moro var det at Milan og Ayuhwa (to av fjorårets føll) kom på kurs!

En flink og motivert gjeng! Noen var litt skeptiske i ugangspunktet - "er ikke klikkertrening noe for hunder?..." -men det er bare moro! Synd man aldri får de mest skeptiske til å komme på kurs. Mange har forestillinger om at dette ikke passer til akkurat deres hest, at den vil komme til å begynne å mase eller bite - eller de synes rett og slett ikke de trenger å lære mer(...).

men som sagt dette var en fin gruppe , både 2 og 4 bente jobbet bra. Vi begynte med teori og timing-øvelser før det var tid for å vende hestene med klikkeren. dette gikk veldig bra! Så var det dvd med Ellen Ofstad mens hestene hadde en liten pause. Resten av øktene med hestene besto av å jobbe med basic øvelser som rygging, bli, senke hodet, ører frem, løfte ben og flytting av bakpart. Vi jobbet korte økter og hestene fikk mange pauser. Deretter var det klart for litt teori igjen - denne gangen gruppeoppgave i heftet. Siste praktiske økt ble repetisjon av øvelsene + target-trening (som alltid er veldig moro!)
disse deltok på kurset: Wilde/ Ayuhwa, Kristina/Milan, Kjersti/ Sindy, Stine/Chess, Helene/Fernando, Gina/ Robin

Grad 2 vil bli avholdt 24.mai.